• geef je op bij burgernet, klik op het plaatje van Burgernet
Webdesigner Rob van den Hondel
nlenfrdepl

Inbraken zondag 27-11-2016

Gepubliceerd: maandag 28 november 2016 Geschreven door Buurtpreventie Team
Beste Buurtbewoners,
 
Zoals wellicht bekend zijn er gisteravond in zeer korte tijd 3 inbraakpogingen geweest in onze wijk Oosterheide; 1x Brahmsstraat, 1x Beethovenlaan en 1x Lorentzstraat.
Hierover was ook een Burgernet bericht uitgezonden.
 
Net zoals dat het niet te voorkomen valt dat een automobilist harder dan 50 rijdt waar dat niet mag, valt het ook nauwelijks te voorkomen dat ongenode gasten zich toegang tot onze eigendommen proberen te verschaffen.
We kunnen het ze wel lastiger maken door;
 
- buitenverlichting aan te brengen in de meestal donkere brandgangen achter de huizen. Zolang u niet kiest voor een koperen scheepslamp, hoeft zo'n "project" per adres niet meer dan hoogstens à 15 euro te kosten. Deze lampen volstaan al prima: http://www.ledverlichtingshop.nl/nl/category/bulleye Uw buurman/kennis/familielid wil u vast helpen met de aanleg als u daar zelf moeite mee heeft. Op diverse plekken in de buurt hangen al lampen, neem eens een kijkje bijvoorbeeld Bachstraat 28, Palestrinalaan 52 en nog een aantal plekken.
- goed hang en sluitwerk aan te brengen.
- uw ogen en oren te gebruiken als u zich wanneer dan ook door onze buurt verplaatst. En bij verdachte zaken 112 te bellen. 112 is allang niet meer het nummer dat alleen voor uiterste noodgevallen gebeld mag worden!!! Noteer kentekens, schrijf signalementen op, maak foto's maar denk daarbij aan uw eigen veiligheid.
- een bewakingscamera op te hangen en op uw deur/raam vermelden dat er camera bewaking is. Ook deze zijn in alle soorten en prijzen verkrijgbaar.
- meld u aan bij de Whatsapp buurtgroep zodat u op de hoogte gehouden wordt wanneer dat nodig is en dat u ook zelf daar zaken kunt melden. U kunt zich aansluiten door uw mobiele nummer te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U heeft hiervoor uiteraard een smartphone nodig met daarop Whatsapp geïnstalleerd.
 
Dit is het advies van de politie n.a.v. de situatie gisteravond: Voor alle bewoners in de avonduren tussen 18 en 23 uur extra alert zijn in de wijk. Betreft 2 of 3 jonge inbrekertjes in donkere kleding. Bij verdachte situaties 112 bellen.
 
Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat ongenode figuren bij ons vandaan blijven!!!