Overlast van hondenpoep in Oosterhout

De KAKaanpak gaat ergernis nr. 1 te lijf

Honden nemen in veel huishoudens een belangrijke plaats in. Maar het plezier van de één mag niet leiden tot overlast voor de ander. Daarom heeft de gemeente regels opgesteld om die overlast zoveel mogelijk tegen te gaan. Op

www.oosterhout.nl/hondenbeleid kunt u zien waar honden wel en niet uitgelaten mogen worden en waar honden aangelijnd moet worden en waar niet. Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden riskeren de kans op een boete. Die boete kan oplopen tot € 130,-.

Helaas houden veel hondenbezitters zich niet aan de regels. En dat zorgt voor veel ergernis bij anderen. Stichting BOCK (Broedplaats Oosterhoutse Cultuur & Kunst) heeft daarom de actie De KAKaanpak opgezet. Op een creatieve manier vraagt BOCK aandacht voor de overlast van hondenpoep.

BOCK heeft een tool ontwikkeld waarmee mensen hun ergernis uit kunnen spreken en hun persoonlijke boodschap achter kunnen laten voor de hondenbezitter die de regels aan zijn of haar laars lapt: Bordjes met bestek om aan te geven dat hondenpoep niet op de stoep hoort.

Kijk op
www.dekakaanpak.nl of volg de KAKaanpak op twitter: @dekakaanpak


Afdrukken   E-mailadres