Componistenbuurt - Noord opgericht

Beste buurtbewoners,

Zoals u in de media kunt vernemen versoberen de kerntaken van de politie en daardoor is er in navolging van de Componistenbuurt - Zuid ook voor onze wijk het initiatief genomen om buurtpreventie vorm te geven. Vanwege de algehele zorgen over de toename van criminaliteit is buurtpreventie gewenst om de veiligheid voor de bewoners te optimaliseren. Bij buurtpreventie zetten bewoners zich op vrijwillige basis actief in voor het eigen woongebied. U kunt hierbij denken aan het doorgeven van ongeregeldheden aan bevoegde instanties zoals politie en gemeente, surveilleren, het uitvoeren van opruim- en schoonmaakklusjes en het organiseren van (feestelijke) activiteiten. Bewoners hebben een actieve rol in het beheer van de buurt en maken daar afspraken over.

Wat wij als initiatiefnemers belangrijk vinden:

Hoe het bovenstaande vorm gegeven gaat worden is mede aan u!

Samen zullen we afspraken maken om concreet aan de slag te gaan. Daarom vragen wij u om deel te nemen aan het project. Bijvoorbeeld in de vorm van:

Heeft u interesse om aan te sluiten, wilt u meer informatie of, heeft u op- en/of aanmerkingen dan kunt u ons aanspreken of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Tevens kunt u op de website www.componistenbuurtoosterhout.nl meer informatie vinden. Ook belangrijke telefoonnummers zijn op deze website terug te vinden.

Onze initiatiefgroep heeft gesproken met een vertegenwoordiger van de gemeente Oosterhout, dhr. M. Scheifes en de wijkagent, dhr. A. Zwamborn. Zij steunen ons initiatief en staan open voor samenwerking. Vanuit de gemeente is een budget beschikbaar gesteld om de buurtpreventie vorm te kunnen geven. Het is ons streven om samen met u een stabiele buurtpreventie te realiseren voor de gehele Componistenbuurt.

Binnenkort zullen wij een bijeenkomst beleggen voor belangstellenden. Wij stellen het op prijs wanneer u daar aanwezig bent en uw mening geeft over uw eigen woon- en leefomgeving in de wijk.

Wij rekenen op uw deelname!

De initiatiefgroep
Jean-Paul Verrijdt (Buurstede 140), Mari Damen (Buurstede 142) 

Overzicht straten componistenbuurt Noord

Afdrukken