• geef je op bij burgernet, klik op het plaatje van Burgernet
Webdesigner Rob van den Hondel
nlenfrdepl

hedendaagse realiteit

Gepubliceerd: dinsdag 18 december 2012 Geschreven door Buurtpreventie Team

Onlangs moesten wij opeens van familiebezoek vervroegd naar huis, Daar aangekomen was het een drukte van belang: de politie bekeek ons min of mee alsof we ramptoeristen waren. Wij maakten ons bekend als bewoners van het huis waar ze op leken te concentreren. Oh, er was bij hun (een enorme knal ) en glasgerinkel gemeld, het zou wel eens ons huis kunnen  betreffen of mevrouw dan in de auto wilden blijven terwijl meneer die agent door het huis zou begeleiden. Hij wist immers beter waar de lichtknoppen zaten...

Was er ook een mogelijkheid om achterom te komen? Ja, dan zou een andere agent daarlangs gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Het hele huis door, maar er leek niets aan de hand. Pas in tweede instantie ontdekten we een vreemde situatie op het terras achter en daarna ook dat het terrasdeur overduidelijk sporen vertoonde van poging tot inbraak.

Het metalen kozijn was plaatselijk totaal verwrongen, het deugdelijke materiaal had echter voorkomen dat ze binnen konden doordringen. Het gerinkel was dan mogelijk veroorzaakt door een vallend breekijzer?

Pas de andere dag ontdekten we bij daglicht dat er aan de andere kant een ruit kapot was. Dat gasgevuld HR++ glas zo'n knal kon geven wisten we eerder niet, maar het gerinkel was nu echt geen vraagteken meer. Wat een scherventroep alleen al van het buitenglas; aan de binnenzijde was het veiligheidsglas heel gebleven. Gek idee eigenlijk dat daders misschien wel op  zoek naar wat drugsgeld, voor duizenden euro's schade willen aanrichten bij een ander. Wat een respectloosheid. Gelukkig was de politie zeer snel ter plaatse, ze zitten er kennelijk bovenop, want het is nogal raak tegenwoordig , ook in onze wijk en juist doordat buurtbewoners alarm slaan weet de politie wanneer ze er moeten zijn (nog afgezien van meldingen door eigen alarmsystemen natuurlijk).

Wij steunen van harte het initiatief tot buurtpreventie in onze wijk; wij willen ook zelf een gepaste bijdrage leveren. De politie gaf de naam van de tipgever niet, maar we hebben deze alerte persoon toch kunnen opsporen en zijn naam aan Sinterklaas doorgeven.